Over ons

Waar we voor staan

Geen kind kiest ervoor om te zwaar te zijn. En elke ouder wil zijn kind gezond zien opgroeien. Wat niet altijd makkelijk is, in onze maatschappij. Met PositiefOverGewicht willen wij de beste zorg beschikbaar maken voor alle kinderen in Nederland, om zo het aantal kinderen met overgewicht te laten afnemen.
We begeleiden kinderen met overgewicht en hun ouders naar een gezonde toekomst. Daarbij staat een goede ouder-kind relatie voor ons centraal. We werken samen in een netwerk van in overgewicht gespecialiseerde zelfstandige professionals. Door het goede onderlinge contact van de zorgprofessionals en gelijke visie op deze zorg ervaren de ouders en kinderen dat ze door een team worden bijgestaan.

Onze zorg is voor elk kind toegankelijk. We werken volgens een oplossingsgerichte visie. Waarbij door het kind en het gezin een helder beeld wordt gevormd van de gewenste toekomst in plaats van te focussen op het probleem. Zodat verder gebouwd kan worden op wat al goed gaat in plaats van te blijven hangen in wat niet kan of mag. Oftewel: we zijn positief over gewicht.

Dr. Saskia Bouma, kinderarts

Big: 09049603401

Al sinds het begin van mijn carrière als kinderarts ben ik verantwoordelijk voor de zorg voor kinderen met overgewicht. De rol van de kinderarts bleef altijd vooral beperkt tot het stellen van de diagnose, behandeling van de  complicaties van het overgewicht.  De begeleidende rol in de behandeling is, mede door de beperkte tijd die er in een ziekenhuis beschikbaar is, klein. Terwijl dáár juist de meeste winst in is te behalen. De laatste jaren is er zo veel meer kennis over de oorzaken van overgewicht bij kinderen en het belang van een gezonde leefstijl. Vanuit het besluit dat ik niet langer een dokter wil zijn die toe kijkt hoe kinderen zwaarder worden en gezondheidsproblemen krijgen is het idee van PositiefOverGewicht ontstaan. Niet omdat ik dé succesformule heb voor al deze kinderen, maar wel uit het geloof dat met kennis en coachende vaardigheden van de professionals juist kinderen heel veel kunnen bereiken. Want uiteindelijk is een gezonde leefstijl het beste medicijn. Ik wil kinderen samen met hun ouders en ons netwerk van bevlogen professionals helpen hun balans weer te vinden zodat ze een gezonde toekomst tegemoet kunnen gaan.

Dr. Saskia Bouma is lid van de Expertisegroep kinderobesitas van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde en is medeauteur van de nieuwe richtlijn behandeling van kinderen met obesitas. Ze is de eerste kinderarts die ook is opgeleid tot leefstijlcoach.

Caroline Blankespoor, praktijkassistent

Caroline Blankespoor ondersteunt de Kinderartsenpraktijk met de administratie. Zij zal u ook telefonisch of via e-mail te woord staan om u te helpen met het maken van afspraken en met vragen. Van beroep is ze medisch secretaresse en heeft dit in het verleden altijd met veel plezier gedaan voor o.a. de poli longziekten en poli neurologie van verschillende ziekenhuizen.
In haar vrije tijd vindt Caroline het leuk om creatief bezig te zijn, zoals tekenen, aquarelleren en fotografie.

Linda van den Berg, diëtist & voedingscoach

Mijn passie? Koken. Gezond en lekker koken en het liefst voor familie en vrienden. Want wat is er mooier om gezonder te worden door beter te gaan eten? Voeding is je benzine en als je de juiste benzine gebruikt helpt het je om je fitter en gezonder te voelen en worden. Welke benzine en in welke hoeveelheid bij jou past? Dat is een puzzel want geen mens is hetzelfde. Laat ik nu gek zijn op puzzels dus ik help je graag door met je mee te denken over oplossingen en je vraagbaak te zijn. Naast voedingscoach in het netwerk van PositiefOverGewicht, ben ik ook werkzaam als diëtist in praktijk EETinzicht en werk ik in het Dijklander Ziekenhuis als Klinisch diëtist. Ik zie in praktijk zowel kinderen als jong volwassenen en volwassen met uit een lopende voedingsvragen.

Samenwerkingsverbanden

Onderzoeken

Voor laboratoriumonderzoek werken we samen met SALT/OLVG. Via deze link kunt u kijken waar de locaties zich bevinden waar u bloed kan laten prikken. Een van de locaties is gevestigd MC Ganzenhoef (2e verdieping), waar ook De kinderartsenpraktijk (5e verdieping) zich bevindt.

Jonge kinderen verwijzen wij voor bloedonderzoek naar het OLVG-Oost. Zij hebben veel ervaring met het prikken van kinderen. Maakt u van te voren een afspraak.

Zorgprofessionals

Kwaliteit

De kinderartsen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde (NVK) en voldoen aan alle door de NVK opgestelde kwaliteitseisen.

Privacy