Over ons

Waar we voor gaan

Als kinderen ziek worden dan levert dat vaak veel spanning op bij ouders en het gezin. Wij willen die spanning zoveel mogelijk beperken. Daarbij is een ziekenhuis een omgeving waar je een kind natuurlijk liever niet aan blootstelt, als dat niet noodzakelijk is.

Het doel van De Kinderartsenpraktijk is om uw kind te voorzien van de beste kindergeneeskundige zorg, in een omgeving die het niet onnodig spannend maakt voor uw kind. Het motto van De Kinderartsenpraktijk is dan ook ‘Liever dichtbij thuis, dan in het ziekenhuis’.

Anders dan in het buitenland, werken vrijwel alle kinderartsen in Nederland vanuit een ziekenhuis.
Voor de behandeling van de meest voorkomende klachten, is een ziekenhuisomgeving echter helemaal niet nodig. De Kinderartsenpraktijk biedt het specialisme van de kinderarts, maar dan buiten het ziekenhuis. In een huiselijke sfeer, zonder witte jassen, dicht bij u in de buurt. Voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders of verzorgers.

En mocht een doorverwijzing naar een (super)specialist of een ziekenhuisopname toch nodig zijn, dan zorgen we ervoor dat uw kind zo snel mogelijk op de juiste plek terecht komt.

Waar we voor staan

De Kinderartsenpraktijk biedt de expertise van een ervaren kinderarts, buiten het ziekenhuis.
Een doorverwijzing naar De Kinderartsenpraktijk heeft echter nog meer voordelen voor u en uw kind:

Bij De Kinderartsenpraktijk heb je altijd direct contact met een ervaren kinderarts, dus je hoeft nooit twee keer je verhaal te doen en er zijn geen wisselende gezichten.

Door de korte lijnen met de huisartsen en andere zorgverleners in de wijk, wordt een optimale afstemming tussen hen en de kinderarts gewaarborgd.

Als er meer tijd nodig is voor een afspraak, houden we daar al direct rekening mee, zodat u altijd snel geholpen wordt en uw kind alle aandacht krijgt die nodig is.

Ook tussentijds is direct contact mogelijk met de kinderarts, zodat zorgen vaak snel weggenomen kunnen worden.

Door flexibele openingstijden is een afspraak altijd snel gemaakt.

Soms is het nodig dat uw kind wordt doorverwezen. Door de nauwe contacten met de (super)specialisten van de ziekenhuizen in de buurt, wordt u indien nodig altijd heel gericht doorverwezen.

Dr. Saskia Bouma, kinderarts

Big: 09049603401

De Kinderartsenpraktijk is opgezet door Dr. Saskia Bouma. Zij studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam in 2003. Haar opleiding tot kinderarts deed zij in het Spaarnegasthuis in Haarlem en in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Zij heeft jaren gewerkt als algemeen kinderarts in het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen en in het VU Ziekenhuis in Amsterdam. Naast haar werk voor De kinderartsenpraktijk werkt zij ook nog in de acute kindergeneeskunde in verschillende ziekenhuizen.  Ze is een zeer ervaren kinderarts met een brede kennis van de kindergeneeskunde en een groot netwerk van collega’s, die verder gespecialiseerd zijn op verschillende terreinen. Zelf is ze gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van kinderen en jongeren met overgewicht, waarvoor ze ook een aparte kliniek heeft opgericht: PositiefOverGewicht. Naast haar vak als algemeen kinderarts is zij tevens in opleiding tot leefstijlcoach. Ze heeft een passie voor kinderen in het algemeen, en goede klik met kinderen in de puberleeftijd. Als moeder van 2 zonen in die leeftijdscategorie, komt dat goed van pas.

Samenwerkingsverbanden

Onderzoeken

Voor laboratoriumonderzoek werken we samen met SHO, centrum voor medische diagnostiek  op de locatie in MC Ganzenhoef .
Voor het maken van röntgenfoto’s werken we samen met het OLVG-Oost.

Raad van Advies

Marloes Meurs – de Vries MBA MSc

Eigenaar van een multidisciplinaire kinderpraktijk en kinderfysiotherapeut bij de praktijk Kinderfysio Noord, procesbegeleider op het gebied van samenwerking in de zorg met de patiënt centraal bij PSQ zorgconsultancy.

Marloes heeft een hart voor kinderen en hun ouders om hen veilig en sterk te laten opgroeien. Ze heeft in de afgelopen 20 jaar haar eigen praktijk opgebouwd met kwalitatief hoogwaardige zorg, waarbij de hulpvraag van het kind en de ouders altijd het uitgangspunt is (geweest). In haar praktijk is onder andere de zorg voor kinderen met obesitas en voor kinderen met chronische klachten goed neergezet in samenwerking met kinderartsen. Saskia Bouma heeft een kinderartsenpraktijk waaraan behoefte is en waarvoor ik graag een bijdrage lever met mijn kennis en expertise in de Raad van Advies.


Willy Jubels-Hatenboer

Na haar Bedrijfskunde studie is ze bijna 15 jaar werkzaam geweest in de financiële sector, waarna ze haar expertise heeft kunnen voortzetten binnen het familiebedrijf Jubels bv op marketing & communicatie vlak. Ze runt hun dochteronderneming; webshop Instant Celebration bv.

Haar middelste dochter heeft een genetische vorm van obesitas. Dat is de rede waarom zij zich sinds 2018 inzet voor de Nederlandse Stichting Over Gewicht met de focus op kinderen met obesitas. Vanuit die rol heeft zij meegewerkt aan de totstandkoming van een landelijke medische richtlijn voor de behandeling van kinderen met obesitas en aan de herziening van de CBO richtlijn voor  diagnostiek en behandeling van obesitas bij volwassenen en kinderen. Met haar ervaring als ouder en patiënten-vertegenwoordiger adviseert zij  De kinderartsenpraktijk en PositiefOverGewicht.

Kwaliteit

De kinderartsen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde (NVK) en voldoen aan alle door de NVK opgestelde kwaliteitseisen.

Privacy

Reviews Dr. Saskia Bouma

Saskia is een zeer betrokken, toegewijde en sympathieke kinderarts. Toen wij ten einde raad waren wat te doen met het drukke gedrag van ons zoontje (5 jaar), stond zij meteen klaar met hulp en advies. dat was heel fijn. Saskia heeft ons enorm geholpen bij het begeleiden en uiteindelijk snel doorverwijzen.

Bianca van Grondelle

Een lieve en kundige arts met absoluut een luisterend oor, waardoor ze bij onze kinderen een zeldzame diagnose heeft weten te stellen. We hebben heel wat bezoekjes gebracht en onze kinderen zijn dol op haar. Omdat de aandoening van onze kinderen zo weinig voorkomt zijn we inmiddels bij een ander ziekenhuis, maar houden fijne herinneringen!

Zorgkaart Nederland

Luistert geweldig en heeft respect voor het kind. Legt alles goed uit op het niveau van het het kind.

Zorgkaart Nederland

Deze kinderarts is echt super lief voor de kinderen. Ze legt alles goed en duidelijk uit. Vanaf dag 1 het volste vertrouwen in haar.

Zorgkaart Nederland

Een hele prettige manier van omgaan: kind staat centraal !

Zorgkaart Nederland