Veelgestelde vragen

Als u een verwijsbrief heeft van uw huisarts of jeugdarts dan kunt u een mail sturen of bellen, dan nemen wij zsm contact met u op om een afspraak te maken. Heeft uw huisarts of jeugdarts de verwijsbrief direct naar ons gestuurd, dan hoeft u niets te doen. Wij nemen dan contact met u op.

PositiefOvergewicht is onderdeel van het zorgaanbod van de kinderartsenpraktijk. U maakt dus een afspraak bij  De Kinderartsenpraktijk.
Als u een verwijsbrief heeft van uw huisarts of jeugdarts dan kunt u een mail sturen of bellen, dan nemen wij zsm contact met u op om een afspraak te maken. Heeft uw huisarts of jeugdarts de verwijsbrief direct naar ons gestuurd, dan hoeft u niets te doen. Wij nemen dan contact met u op.

U heeft altijd een verwijsbrief nodig om gebruik te kunnen maken van de zorg van De Kinderartsenpraktijk.

Als u een verwijsbrief heeft van uw huisarts of jeugdarts dan valt de zorg van de kinderarts altijd binnen de basis zorgverzekering. Er is bij kinderen geen eigen risico van toepassing, dus alle kosten voor uw bezoek worden altijd geheel vergoed.

De kosten worden vergoed door uw zorgverzekeraar als u verwijsbrief heeft van uw huisarts of jeugdarts. Bij kinderen is geen eigen risico van toepassing.
Meer informatie over hoe de betaling wordt georganiseerd vindt u hier.

De kinderartsenpraktijk heeft nog geen contracten met zorgverzekeraars. In hun polisvoorwaarden is opgenomen welk percentage ze van de rekening zij vergoeden. Dit is afhankelijk van de polis die u heeft afgesloten. De Kinderartsenpraktijk vindt dat alle kinderen van hun zorg moeten kunnen profiteren.
U betaalt dan ook altijd alleen het bedrag dat u van uw zorgverzekeraar vergoed krijgt. Er zijn dus geen extra kosten verbonden aan de zorg bij De Kinderartsenpraktijk en u hoeft nooit zelf iets bij te betalen.

Niet elke zorgverzekeraar geeft zelfstandige praktijken de mogelijkheid om de factuur direct bij hen in te dien. Hier kunt u lezen hoe dat bij uw zorgverzekeraar is georganiseerd. Het indienen van de rekening gaat hetzelfde als bij uw tandartsrekening. Dit gaat vaak simpel via een app of per post.

De codes op de rekening zijn verplichte codes die de zorgverzekeraar nodig heeft om de rekening te kunnen vergoeden. Meer informatie over de zorgnota en hoe deze tot stand komt kun u hier vinden.

Kindergeneeskundige zorg valt onder het basispakket en met een verwijzing van de huisarts of jeugdarts wordt de factuur altijd (deels) vergoed. Als dit niet het geval is kijkt u dan goed naar de rede van afwijzing. De zorgverzekeraar geeft altijd aan waarom ze een factuur niet vergoeden. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

De rekening wordt via een landelijk systeem opgemaakt en is afhankelijk van hoeveel consulten er zijn geweest binnen een behandeltraject. Het eerste behandeltraject wordt afgesloten na 90 dagen. Vervolgens worden de trajecten elke 120 dagen afgesloten. Het kan dus zijn dat u maanden na het beëindigen van de consulten bij De Kinderartsenpraktijk nog een rekening ontvangt.

De Nederlandse Zorgautoriteiten (NZa) stelt de tarieven vast van de verschillende consulten (face-to- face, beeldbel, telefonisch). De tarieven zijn een gemiddeld bedrag voor een Diagnose Behandel Combinatie (DBC). Daarin worden de gemiddelde kosten berekend. Soms zal de rekening de kosten van een individuele patient niet dekken en soms zal de rekening wel kostendekkend zijn. Er zijn door de NZa regels vastgesteld waaraan de consulten moeten voldoen om te mogen declareren. Vanzelfsprekend houdt De Kinderartsenpraktijk zich aan deze regels. De tarieven van De Kinderartsenpraktijk zijn gelijk aan die van een ziekenhuis. Bij De Kinderartsenpraktijk betaalt u alleen het bedrag dat u vergoed heeft gekregen van uw zorgverzekeraar.

De Kinderartsenpraktijk geeft geen vaccinaties aan kinderen. De GGD van uw gemeente is hiervoor verantwoordelijk. Informatie over vaccinaties bij kinderen kunt u hier vinden.

De Kinderartsenpraktijk verleent medische specialistische zorg voor kinderen net als in het ziekenhuis. Daarvoor is altijd een verwijzing nodig van uw huisarts, anders worden de kosten niet vergoed door uw zorgverzekeraar. De huisarts is opgeleid om algemene klachten van uw kind te behandelen. De groei en ontwikkeling van uw kind wordt gemonitord door de jeugdarts van de GGD. De Kinderartsenpraktijk onderhoudt korte lijnen met de huisarts en jeugdarts.

Zelf een vraag stellen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op: