Vergoeding

Geen eigen risico

Als u een verwijsbrief heeft van uw huisarts of jeugdarts dan valt de zorg van de kinderarts altijd binnen de basis zorgverzekering. Er is bij kinderen (<18 jaar) geen eigen risico van toepassing, dus alle kosten voor uw bezoek worden altijd geheel vergoed.

Geen extra kosten

De Kinderartsenpraktijk heeft nog geen contracten met de verschillende zorgverzekeraars, maar streeft er wel naar om ze te verkrijgen in de toekomst. Omdat we deze contracten nog niet hebben, vergoeden sommige zorgverzekeraars, afhankelijk van uw verzekeringspolis, niet de volledige rekening. De Kinderartsenpraktijk vindt dat alle kinderen van hun zorg moeten kunnen profiteren.
U betaalt dan ook altijd alleen het bedrag dat u van uw zorgverzekeraar vergoed krijgt. Er zijn dus geen extra kosten verbonden aan de zorg bij De Kinderartsenpraktijk en u hoeft nooit zelf iets bij te betalen.

Wat wordt niet vergoed en moet u zelf betalen:

  • Kosten die in rekening worden gebracht omdat u een afspraak korter dan 24 uur van tevoren heeft afgezegd, worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar
  • Het eigen risico voor jongvolwassenen 18 jaar of ouder
  • De nota wordt niet vergoed als u geen verwijsbrief heeft van uw huisarts, jeugdarts of medisch specialist.

Geen verwijsbrief

Heeft u geen verwijsbrief maar wilt u toch gebruikmaken van de diensten van De kinderartsenpraktijk dan geldt het zogenaamde passantentarief. Deze tarieven zijn de maximale tarieven voor behandeling welke volgens de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) zijn vastgesteld.

 

De rekening

Omdat De Kinderartsenpraktijk nog geen contracten heeft met zorgverzekeraars verloopt de betaling net even anders dan in een ziekenhuis:

  • Bent u bij De Achmea groep (Zilveren Kruis, De Friesland, Interpolis, FBTO, Prolife), VGZ groep ( Bewuz, unive, umc, Zekur, IZA, IZZ, Aevitae, united consumers) of ONVZ verzekerd dan kunnen wij de rekening direct bij uw zorgverzekeraar declareren. Het bedrag dat nog open blijft staan hoeft u niet aan ons te betalen (muv het eigen risico bij jongeren 18 jaar of ouder).
  • Bent u verzekerd bij een van de vele andere verzekeraars dan krijgt u zelf de rekening thuis gestuurd. Deze kunt u vervolgens declareren bij uw zorgverzekeraar. Nadat U van uw zorgverzekeraar de vergoeding heeft ontvangen, betaalt u ons alleen het bedrag dat u van hen hebt ontvangen. De overige kosten nemen wij voor onze rekening. U hoeft dus niets voor te schieten en het bedrag ook niet aan te vullen (muv het eigen risico bij jongeren 18 jaar of ouder).

 

Tarieven

De tarieven voor kindergeneeskundige zorg zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteiten (NZA). De Kinderartsenpraktijk houdt zich strikt aan de daarvoor opgestelde regels. Volgens deze regels mag De Kinderartsenpraktijk pas 90 dagen na uw eerste bezoek de rekening naar u versturen. De hoogte van de rekening hangt af van het aantal contactmomenten dat u met de kinderarts heeft gehad binnen deze 90 dagen. De rekening zal via de beveiligde mail naar u worden verzonden.

Misschien schrikt u van de hoogte van de rekening?
Onze rekening wijkt niet af van de rekening die een ziekenhuis naar uw zorgverzekeraar stuurt.  De Kinderartsenpraktijk krijgt van u slechts het bedrag dat u betaalt krijgt van uw zorgverzekeraar. Door het zo te organiseren kunnen we meer tijd voor uw kind inplannen dan in een ziekenhuis. Meer informatie over hoe uw rekening tot stand is gekomen vindt u hier.

Vergoedingen van samenwerkingspartners

De Kinderartsenpraktijk werkt samen met verschillende zorgverleners zoals o.a diëtisten en fysiotherapeuten. Veel van deze zorg zit in het basispakket voor kinderen. Ander zorg wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering of de gemeente. De kinderarts zal u hierover informeren voordat u wordt doorverwezen. Raadpleegt u zelf uw zorgverzekering over wat er binnen uw pakket wordt vergoed.